Foto: Nikić (MŠM)

Jedna od velikih svetskih filmskih industrija – filmska produkcija Ruske Federacije, koja je savremenom opremom i načinom rada počela da liči na Holivud, na žalost, obustavila je svoj internacionalni rad i projekte, usled rusko-ukrajinskog ratnog sukoba koje je u toku – navela je glumica Milena Radulović, jedna od učesnica Prolećnog Vivaldi foruma koji se u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta (MŠM) upravo održava na Mokroj Gori.

„Ruski umetnici, sa kojima imam komunikaciju, očekuju da će međunarodne sankcije prema Rusiji trajati u narednih pet do deset godina i pripremaju se da u tom periodu unaprede rad na domaćim projektima, odnosno na terenima na kojima mogu da deluju“, rekla je Milena Radulović, odgovarajući na naše pitanje za portal www.magazinbiznis.rs .

Ona je objasnila da je ideja ruskih filmskih umetnika bila da se snimanje nastavi u studijima u Bugarskoj, koja trenutno ima najsavremenije studije u ovom delu Evrope; pogodnost je i to što Bugarska pripada Evropskoj uniji, ali se od toga odustalo zbog mogućih prepreka usled aktuelnih sankcija. Druga mogućnost je nastavak rada i produkcije u Srbiji za šta, kako kaže, Milena navija, ali za sada još nema konačne odluke ruskih filmskih umetnika.

Na naše pitanje o tome na osnovu čega se pretpostavlja da će period sankcija trajati baš od pet do deset godina, Milena Radulović je odgovorila da joj detalji nisu poznati, ali da su očekivanja ruskih filmskih umetnika, na osnovu dosadašnjih iskustava, vezana upravo za taj period.

Milena Radulović je, inače, bila jedan od učesnika Prolećnog Vivaldi foruma koji se, na temu „Biznis bez granica“, održava od 23. do 25. marta na Mokroj Gori, tradicionalno u Mećavniku, u prisustvu oko 300 učesnika. Prvi ovogodišnji Vivaldi forum MŠM otvorio je Miša Lukić, jedan od koselektora foruma, a prve priče na temu „Bez granica u nama“ imali su Dejan Ilić, naučnik i inovator koji je svoju karijeru realizovao u Nemačkoj, ali i u saradnji sa Stivom Džobsom, zatim kouč Žana Goić Petričević i glumica Milena Radulović kroz inventivno predavanje „Moja priča“.

Uz poruku da su hrabrost, istrajnost, kreativnost i maštovitost neophodni u svakom poslu, Milena Radulović je ispričala svoj zanimljiv glumački put i projekte u Rusiji. I taman kada je tamo postala i slavna i uspešna, kada je za ovu godinu imala potpisane ugovore za nekoliko velikih projekata, dogodio se sukob koji je sve te planove zamrznuo na neodređeno vreme. Ali, kako kaže Milena, nikad nije kraj, uvek postoji i opcija B i opcija C i sve ostale, pa će ovaj prekid snimanja u Rusiji možda otvoriti za nju neke nove poslovne poduhvate u koje želi da se upusti. (Radojka Nikolić)