Akademik Matija Bećković i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a

Akademik Matija Bećković i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a

Кompanija NIS dobitnik je specijalne plakete dnevnika „Večernje novosti“ namenjene udruženjima i kompanijama koje godinama kontinuirano pomažu druge i podstiču na plemenita dela. Specijalna plaketa NIS-u uručena je u okviru jubilarne, 60. tradicionalne akcije ovog dnevnog lista pod nazivom „Najplemenitiji podvig godine” održane 4. aprila u Skupštini Grada Beograda. Pored dodele specijalnih plaketa, žiri sastavljen od najeminentnijih ličnosti iz kulturnog i javnog života je po 60. put izabrao najbolje među onima koji su svojom humanošću i nesebičnošću obeležili 2022. godinu.
U ime kompanije NIS priznanje je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora.
„NIS je jedan od lidera društvene odgovornosti u Srbiji. Od 2009. godine naša kompanija je u društveno odgovorne projekte i podršku profesionalnom i omladinskom sportu uložila više od 4,9 milijardi dinara. Uspešnom realizacijom ovih projekata pokazali smo da smo pouzdan partner zajednici, posebno u onim oblastima koje su ključne za njen dalji razvoj, kao što su javno zdravlje i socijalna zaštita, obrazovanje i nauka, zaštita životne sredine, kultura i sport. Posebnu pažnju i podršku pružamo mladima, koji su uvek u fokusu naših aktivnosti“, rekao je Vadim Smirnov.
„Najplemenitiji podvig“ je jedna od najstarijih akcija „Večernjih novosti“, ustanovljena posle katastrofalnog skopskog zemljotresa 1963. godine. Od tada se kontinuirano svake godine uručuju plakete najplemenitijima, čime se odaje priznanje pojedincima i kolektivima koji su svojom hrabrošću, dobrotom, odvažnošću i nesebičnošću zadužili naše društvo.