(Foto: Stadtwienmarketing /Johannes Wiedl)

Trg ispred gradske kuće – na 8.500 kvadratnih metara površine klizači mogu da uživaju svakog dana od 10 do 22 sata (Foto: Stadtwienmarketing)

U glavnom gradu Austrije se 19. januara tradicionalno otvara najveće klizalište na otvorenom, na svetu, saopštila je agencija PR Eurocomm – Predstavništvo Grada Beča u Beogradu. Od januara do marta svake godine, trg ispred gradske kuće u Beču pretvara se u veliku ledenu površinu za ljubitelje klizanja svih uzrasta. Veličanstveno osvetljenje fasade gradske većnice pravi bajkovitu kulisu za „Bečki ledeni san”. Na 8.500 kvadratnih metara površine klizači mogu da uživaju svakog dana od 10 do 22 sata. Poseban doživljaj predstavlja Sky Rink – ledena terasa  na prvom spratu.

Kroz veliki park ispred zgrade većnice vodi čarobna ledena staza. Posetiocima stoji na raspolaganju 2.000 pari klizaljki, 300 zaštitnih kaciga za iznajmljivanje kao i kolibe sa gastronomskim specijalitetima. Grad Beč je obezbedio da sva gradska obdaništa i škole imaju mogućnost da deci ponude besplatno klizanje od ponedeljka do petka u vremenu od 10 do 16 sati. Ovu akciju svake godine koristi oko 45.000 dece.

Ulaznica za četiri sata klizanja, za odrasle iznosi 8,50 evra. Za svaku onlajn-kupovinu dobija se 10 odsto popusta. „Ledeni san“ će ove godine biti otvoren od 19. januara do 5. marta.