Kompanija Er Srbija saopštila je 18. juna 2023. da je usled kombinovanog delovanja većeg broja nepovoljnih faktora, pre svega kasnijeg ulaska u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani, kao i kasnijeg izlaska sa radova nekoliko aviona zbog usporenog lanca snabdevanja rezervnih delova na globalnom nivou, pa do faznih kašnjenja usled velikih problema pojedinih aerodroma sa njihovim ljudstvom, nepovoljnih vremenskih uslova i posledičnog gubljenja slotova, Er Srbija prinuđena da u narednom periodu reorganizuje i optimizuje saobraćaj u svojoj mreži destinacija.

Imajući u vidu navedene faktore, u predstojećim danima može doći do promene tipa aviona koji je planiran za let, odlaganja, pa i otkazivanja pojedinih letova. Ipak, nadležne službe srpske nacionalne avio-kompanije kontinuirano prilagođavaju saobraćaj postojećim resursima tako da bude što manje odstupanja i da se saobraćaj obavi što je moguće više u skladu sa planiranim redom letenja.

Kako je saopšteno, Er Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da se saobraćaj normalizuje što je pre moguće i izvinjava se svim putnicima na koje su uticale ili će uticati eventualne promene tipa aviona ili odstupanja od planiranog reda letenja. O eventualnim promenama u redu letenja pojedinih letova, putnici sa tih letova biće blagovremeno obavešteni putem i-mejl ili SMS poruka, odnosno preko svojih putničkih agenata, ukoliko su karte kupili od njih.

Za više informacija, putnici se mole da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete naš veb-sajt airserbia.com ili naše stranice na društvenim mrežama.