Svetski dan bezbednosti i zdravlјa na radu i Dan bezbednosti i zdravlјa na radu u Republici Srbiji tradicionalno je obeležen uručenjem nagrada za 2021. godinu. Kompanija NIS osvojila je prvo mesto na takmičenju za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlјa na radu u kategoriji Povelјa „28. april“. Takmičenje organizuje Uprava za bezbednost i zdravlјe na radu Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

U ime NIS-a nagradu je primio Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE, a priznanje mu je uručila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ivan Dmitriev i ministarka Kisić Tepavčević

Ivan Dmitriev i ministarka Kisić Tepavčević

„Ovo priznanje pokazuje da su naša stalna ulaganja i napori, usmereni na sprovođenje i unapređenje bezbednosti i zaštite na radu, kao i zaštitu životne sredine, visoko vrednovani u široj zajednici. Naš cilј je da svi biznis projekti koje realizujemo imaju pozitivan efekat na zaštitu životne sredine, a da u isto vreme radni procesi budu bezbedni. To znači da je za NIS briga o bezbednosti i zaštiti zdravlјa kako svojih zaposlenih, tako i eksternih saradnika i trećih lica prioritet. Prioritet za kompaniju je i strogo poštovanje najviših ekoloških standarda i efikasno i odgovorno korišćenje raspoloživih resursa. Pravila bezbednosti i zdravlјa na radu su imperativ pri donošenju svih odluka biznisa u našoj kompaniji, kako bismo radili još uspešnije i bezbednije, na zadovolјstvo svih nas“, izjavio je Ivan Dmitriev.