ČETVRTA SEZONA PROGRAMA NIS ENERGY

Master studenti i diplomci odabranih fakulteta koji žele da se prijave na konkurs programa kompanije NIS pod nazivom „NIS Energy“ mogu to da učine do 1. oktobra 2023. godine. Do tog datuma otvoren je konkurs ovog programa za zapošljavanje mladih, a svi zainteresovani mogu da se prijave slanjem biografije putem linka na sajtu kompanije NIS.

Pravo učešća imaju oni koji su završili ili su na master programu Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Mašinskog, Rudarsko-geološkog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog, Tehnološkog, Tehnološko-metalurškog, Tehničkog i drugih srodnih fakulteta. Kandidati treba da dobro poznaju engleski jezik i MS Office paket. Nakon selekcije biće izabrano 25 polaznika koji će sa kompanijom NIS potpisati jednogodišnji ugovor o radu. Program će se sprovesti u periodu od 15. januara 2024. do 15. januara 2025. godine, a nakon njegovog završetka polaznicima se otvara mogućnost stalnog zaposlenja u NIS-u, ukoliko za to postoji obostrani interes.

Program „NIS Energy“ obuhvata širok spektar oblasti u kojima će odabrani kandidati imati priliku da se usavršavaju i da stiču nova znanja, kao što su finansije, analitika, digitalne inovacije, prodaja, logistika, ljudski resursi i slično. Pored rada sa posvećenim mentorima, polaznike programa očekuje i praktčna obuka, ali i poseta sektorima kompanije NIS kroz koje će steći uvid u celokupno poslovanje kompanije. Takođe, kandidate očekuju i teorijska predavanja vodećih stručnjaka iz industrije, kao i specijalizovani treninzi „mekih“ veština, te posete važnim aktivama kompanije kao što su rafinerija nafte u Pančevu, benzinske stanice i slično.

Odabranih 25 polaznika će kroz individualne projekte imati priliku da iskažu svoju kreativnost, a nakon šest meseci imaće priliku da pripreme projekat iz odabrane oblasti koji će kasnije prezentovati menadžmentu svog sektora. Putem ovog programa NIS nastavlja da pruža šansu mladim stručnjacima da se pridruže timu od više od 11.000 zaposlenih. Do sada je program „NIS Energy“ uspešno završilo 37 polaznika i svi su nakon završetka programa ostali da rade u NIS-u. Više detalja o programu na sajtu kompanije NIS.