Kompanija NIS poručuje: G-DRIVE je saveznik automobila na svakom kilometru

Kompanija NIS poručuje: G-DRIVE je saveznik automobila na svakom kilometru

 

Nekada se izbor derivata na  benzinskim stanicama svodio samo na benzin ili dizel, ali je danas situacija nešto drugačija, prvenstveno zbog pojave u ponudi i „premijum“ goriva. Dok neki njegovom upotrebom mogu da osete dodatnu energiju u vožnji,  drugi biraju premijum, kako tvrde stručnjaci, jer u odnosu na standardne vrste goriva osiguravaju duži radni vek motora.

Domaće gorivo

Deo asortimana premijum goriva na domaćem tržištu je i G-Drive – premijum gorivo domaće proizvodnje, iz Rafinerije nafte Pančevo. Dostupan je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama i čine ga G-Drive 100, visokooktanski aditivirani benzin, kao i G-Drive dizel, premijum dizel gorivo.

Jedno od glavnih odlika premijum G-Drive goriva NIS-a su unapređenje performanse i visok kvalitet, zahvaljujući sinergiji visokokvalitetnog goriva i kompleksa aditiva. Kako navode u našoj najvećoj naftnoj kompaniji, njihovo premijum gorivo sadrži aktivne komponente poslednje generacije koje omogućavaju efikasniji rad motora, dok specijalna formula ovog derivata povećava snagu motora, poboljšava dinamiku ubrzanja i povećava obrtni momenat.

Dodatna energija

G-Drive 100 premijum gorivo kreirano je specijalno za benzince, a osim što dokazano omogućava bolji rad motora, poboljšava performanse i pozitivno se odražava na njegovu ispravnost i dugovečnost, ovo gorivo sadrži aktivne komponente poslednje generacije, koje vozilu pružaju dodatnu snagu, bolje ubrzanje i profesionalnu zaštitu. Samim tim, utiču i na produženi vek motora i smanjenje nastanka kvarova.

Brojni benefiti korišćenja G-Drive 100 goriva obuhvataju i povećanje snage motora, kao i snažnije ubrzanje pri visokim brzinama, što je posebno značajno pri preticanju na auto-putu. Takođe, G-Drive -100 utiče i na povećanje obrtnog momenta u širokom spektru broja obrtaja u minuti, što pomaže pri vožnji po terenima sa velikim nagibom.

Maksimalne performanse

G-Drive dizel svojom formulom omogućava poboljšanu startnost motora. Zahvaljujući kompleksu aditiva koje ovo gorivo sadrži, povećava se njegov cetanski broj, što znači da gorivo efikasnije sagoreva. Uz to, korišćenjem G-Drive dizel goriva otklanjaju se nečistoće, povećava se protočnost brizgaljki, što uz efikasnije raspršivanje goriva ima za posledicu obnavljanje i povećanje snage dizel motora.

Gorivo šampiona

Rezultati testiranja u Milbruk centru potvrdili su unapređene performanse G-Drive 100 u poređenju sa standardnim Evro BMB 95. Konkretno, reč je o povećanju snage motora do 7 odsto, poboljšanju dinamike ubrzanja do 10 odsto, kao i povećanju obrtnog momenta do 5 odsto. Dodatno, G-Drive koriste i najbolji pa tako i G-Drive Racing sportski tim koji se takmiči na svetskim trkama izdržljivosti koristi G-Drive gorivo tokom priprema i testiranja, što omogućava proveru motornih karakteristika vozila u ekstremnim uslovima.