Ovako će izgledati Sava centar 2024. godine, kada bude završena kompletna rekonstrukcija

Ovako će izgledati Sava centar 2024. godine, kada bude završena kompletna rekonstrukcija

NLB Grupa, odnosno matična NLB Banka iz Ljubljane i njena članica na srpskom tržištu NLB Komercijalna banka, potpisale su sa Delta Kongresnim Centrom ugovor o projektnom finansiranju Sava Centra u vrednosti od 55 miliona evra. Ukupna investicija Delte namenjena je jednom od najzahtevnijih i najznačajnijih arhitektonskih poduhvata u našoj zemlji – kompletnoj rekonstrukciji više od 100.000 kvadrata kongresnog, poslovnog i ritejl prostora na Novom Beogradu, premašiće 100 milona evra.

„Kao sistemska banka i članica NLB Grupe na najvećem regionalnom tržištu, NLB Komercijalna banka ima motivaciju i kapacitete da snažno investira u lokalno tržište i finansira projekte od kapitalnog značaja za čitavu zajednicu. Sava Centar je već više od četiri decenije simbol za povezivanje, razmenu znanja, mišljenja i ideja, koje ne poznaju granice – kao što to nastoje da budu NLB Komercijalna banka i NLB Grupa. Zato želimo da se zahvalimo svojim partnerima iz Delta Kongresnog Centra na prilici da podržimo rekonstrukciju legendarnog zdanja, koje će vratiti zabavu i kulturu, ali i ponovo pokrenuti kongresnu industriju u zemlji i regionu“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Podsetimo, od otvaranja 1977. godine, Sava Centar je ugostio više od 1,6 miliona učesnika na više od 7.000 domaćih i međunarodnih kongresa i konferencija, među kojima su i Generalna Skupština Svetske banke i Međunarodnog Monetarnog fonda, Generalna Skupština UNESCO-a, OEBS i Skupština EBRD.

Budući izgled foajea u Sava centru

Budući izgled foajea u Sava centru