Na svečanosti u Rektoratu Beogradskog univerziteta, nagradu je u ime NIS-a primio Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću (desno)

Na svečanosti u Rektoratu Beogradskog univerziteta, nagradu je u ime NIS-a primio Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću (desno)

Kompanija NIS dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Lider društvene odgovornosti“ za 15 godina sprovođenja programa „Zajednici zajedno“. Ovo ugledno priznanje dodeljuje se u sklopu projekta „Put ka vrhu“, čiji je cilj da podstakne i afirmiše preduzetništvo u Srbiji i koji od 2000. godine sprovode Novosadski i Beogradski univerzitet, Media invent iz Novog Sada i RTV Vojvodina. Kompanija NIS je za dodelu priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ predložena od strane Unije poslodavaca Srbije i Privredne komore Srbije. NIS je i prethodnih godina u različitim kategorijama bio dobitnik ovog priznanja.

Nagradu je u ime NIS-a primio Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću, na svečanosti održanoj u Rektoratu Beogradskog univerziteta.

Kroz nagrađeni program „Zajednici zajedno“ kompanija NIS ulaže u osnaživanje i razvoj partnerskih gradova i opština u Srbiji. Program je usmeren na podršku ključnim oblastima za razvoj društva, kao što su obrazovanje i nauka, javno zdravlje i socijalna zaštita, zaštita životne sredine, kultura i sport, sa posebnim fokusom na mlade. Od 2009. godine NIS je putem ovog programa uložio gotovo 1,6 milijardi dinara kroz 1082 realizovanih projekata u okviru kojih je unapređen rad više od 180 obrazovnih ustanova i više od 40 ustanova kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno 74 dečjih igrališta i parkova, kao i 72 sportska terena i objekta.

NIS je i u godini za nama bio posvećen temama od nacionalnog značaja. Programski ciklus „Zajednici zajedno 2022“ bio je usmeren na podršku očuvanju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta, kao i na obezbeđivanje boljih uslova za rad zdravstvenih ustanova u Srbiji, što je bio osnov za kampanju „Da se nove nade rode“, koja je sprovedena na nacionalnom nivou. U okviru novog ciklusa programa „Zajednici zajedno“ u 2023. godini sredstva u iznosu od 144,5 miliona dinara biće usmerena u podršku mladima, odnosno u obrazovanje i nauku.

Pored NIS-a, među laureatima nalaze se i Er Srbija, Telekom Srbija, MK grup, Poštanska štedionica, odnosno dodeljena su ukupno 22 priznanja najuspešnijim pojedincima i kompanijama u Srbiji.