Pre pedeset godina, 1974. godine, Perutnina Ptuj je na tržište lansirala pileću kobasicu Poli, potpunu inovaciju u prehrambenoj industriji tog vremena. Od tada do danas, Poli ostaje veran najvišim standardima kvaliteta i originalnoj recepturi, sprovođenju strateških pravaca razvoja i prepoznatljivom identitetu brenda, koji se ogleda na svakom koraku njegovog delovanja. Jubilarnih 50 svečano je obeleženo i u Beogradu 21. maja, u prisustvu predstavnika kompanije i medija.

 Mogli bismo reći da je naša Poli sudeći po godinama, dama srednjih godina, no s obzirom na njenu trenutnu aktivnost i u skladu s vrednostima koje živi… zapravo je… mladolika gospođica koja praktično još uvek ima čitav život pred sobom. Spoj tradicije i ulaganja u održavanje dugoročnog poverenja poslovnih partnera i potrošača, u inovacije proizvoda kao odgovor na potrebe današnjeg načina života i prehrambenih navika, te ulaganja u marketing i prodaju – sve su to faktori koji doprinose činjenici da je već pet decenija Poli jedan od kultnih brendova u regionu“, istakao je mag. David Visenjak, direktor prodaje i marketinga za Perutnina Ptuj Grupu.

Poli oduševljava svoje fanove u više od 20 zemalja širom sveta, što potvrđuje i njegovu globalnu popularnost. Snaga brenda ogleda se u prodajnim rezultatima i novoj strategiji koju je Perutnina Ptuj počela da primenjuje od 2016. godine, tako da kompanija može da se pohvali da je u 2023. godini prodaja svih kategorija marke Poli porasla na blizu 50 miliona evra.

Posebno mesto u razvojnoj strategiji grupe zauzima Srbija u kojoj je  Perutnina Ptuj lider u proizvodnji pilećeg mesa. Najsavremeniji procesi kojima garantujemo apsolutnu sledljivost svih faza proizvodnje počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.

 Ponosni smo na pet decenija dugo poverenje koje nam potrošači u  Srbiji poklanjaju.  Za nas je privilegija i čast da, kao tržišni lider kroz brend POLI, konstantno pomeramo granice industrije i budemo pokretač inovacija u proizvodnom i kreativnom smislu. Kvalitet je imperativ dok je doslednost neophodna, a to je osnov našeg poslovanja i uspeha brenda POLI. Dok nastavljamo zajednički put, osvrćemo se na to da je naš rezultat proizvod jedinstvenog truda, deljene vizije i sinergije svakog člana našeg tima, odličnih odnosa sa poslovnim partnerima, kao i velike podrške institucija. Ne postoje granice za ono što možemo postići dok smo zajedno “,  istakao je direktor Perutnine Ptuj – Topiko Oleksii Uteshev na konferenciji za medije povodom pet decenija našeg omiljenog Polija.

Od Skandinavije do Mediterana, strast za POLI ne poznaje granice. Poli se smatra jednim od najprepoznatljivijih brendova u regionu jugoistočne Evrope i postao je sinonim za posebnu pileću kobasicu. Danas smo ludi za Poli u više od 20 zemalja širom sveta. Na svom razvojnom putu, ovaj brend je prateći trendove i potrebe svojih ljubitelja uspešno širio delovanje, kontinuirano unapređujući svoj asortiman. Prva među inovacijama bila je “lagana” Poli, sa sniženim procentom masti za 30% kao odgovor na rastuću potrebu za laganijom ishranom. Kroz naredne godine razvijeni su novi ukusi dok se brend Poli proširio i na nove kategorije, uključujući Poli viršle, Poli Hammy pileću šunku, kao i paštetu Poli paté i liniju za decu Poli Kids (sa smanjenim sadržajem soli), kao i Poli zelena linija sa kojom se obraća svima koji iz bilo kog razloga traže kvalitetne i ukusne alternativne izvore proteina. Poli je, takođe, ušla u svet „convenience“ programa sa svojim smrznutim proizvodima kao što su Poli Rolls i Poli Pizza, a kao najnoviji proizvod predstavljen je Poli Nuggets.

POLI JE U ČAST OBELEŽAVANJA 50. GODIŠNJICE PRIPREMILA NIZ AKTIVNOSTI I PROMOCIJA TOKOM ČITAVE GODINE

U skladu sa svojim identitetom, brend Poli ostaje večno mlad, odvažan i inovativan u svim koracima svog poslovanja. Tokom ove jubilarne godine marketinški projekti i aktivacije odvijaju se regionalno i globalno.

U 2024. godinu smo ušli sa Poli u jubilarnom omotaču i novim proizvodom Poli 800g koji neće biti jedina inovacija ove godine. Sredinom februara startovala je tizer faza reklamne kampanje „Bila sam tu..“ u kojoj su aktivno učestvovali naši zaposleni kroz kreativne videe.  Proslavu  zlatnog jubileja smo otvorili velikom retro žurkom u stilu sedamdesetih koju smo organizovali za verna Poli lica, uticajne influensere sa kojima imamo dugogodišnju saradnju.  Evociranje uspomena nastavili smo kroz integrisanu markentišku kampanju jer Poli proslavlja i za punih 50 godina lojalnosti i poverenja  nagrađuje svoje najvernije potrošače tokom čitave rođendanske godine. U toku  je i velika nacionalna nagradna igra u kojoj će najsrećniji dobitnik postati vlasnik novog Fiat 500 hybrid.

Briga za zajednicu nam je izuzetno važna i zato smo povodom Poli rođendana pokrenuli aktivaciju sređivanja školskih košarkaških terena uz donaciju lopti. Poli je dobila i svoju originalnu “Poli Time Machine” sa jedinstvenim iskustvom virtuelne stvarnosti na poli sajtu https://www.madaboutpoli.com/si/sl/poli-memories/. U duhu velikog jubileja i ove godine realizujemo sada već tradicionalni, virtuelni POLI maraton u kom učešće mogu uzeti svi ljubitelji biciklizma.