Kako bi ojačali privredu i snabdevanje „na lokalu“, bečka Privredna agencija i Privredna komora inicirale su pilot-projekat „Poslovne četvrti“, za koji je odabrano šest bečkih kvartova, saopštila je Kancelarija Grada Beča u Beogradu.

Sada bi trebalo da preduzeća zajedno sa stanovnicima rade na konceptima, želje variraju od više znakova do kulture. Šest novih poslovnih četvrti nalazi se u Praterštrase, Favoritenštrase, Zimeringer Hauptštrase, centralnom delu Hernalsa, Deblinger Hauptštrase i u centru Floridsdorfa. Od jeseni prošle godine, oni su evaluirani: koja preduzeća postoje, da li ima dovoljno parking mesta i slobodnih površina? Takođe su analizirani kupovni obrasci, transportni putevi i javna infrastruktura. Naredna faza je predstavljanje ideja i želja od strane stanovnika, lokalnih preduzeća i drugih interesnih grupa u okviru organizovanih radionica. Cilj je pronaći odgovarajuća rešenja za svaki kvart.

Kako svaki kvart donosi sasvim različite preduslove, potrebni su i sasvim individualni koncepti da bi se lokalne firme najbolje podržale, kažu u Privrednoj agenciji Beča. U kvartu Praterštrase, koji je nedavno preuređen, preduzećima je najvažnije bolje obeležavanje, kako bi mogli privući više turista iz prvog okruga na drugu stranu Dunavskog kanala. U Deblingu se traži više mesta za boravak mladih, koji takođe raspolažu kupovnom moći, a trenutno su u 19. okrugu zapostavljeni, kako pokazuju rezultati radionice. S sruge strane Dunava, u Floridsdorfu, fokus je na unapređenju kulturne ponude, navodi se u saopštenju za medije Kancelarije Grada Beča u Beogradu.