Najveća manifestacija sa najdužom tradicijom u bečkoj dvorani Viner Štathale (Wiener Stadthalle) i istovremeno najposećenija predstava na ledu na svetu sledeće godine proslavlja svoj 80. jubilej. Od 17. do 28 januara 2024. godine biće prikazano dosad najzahtevnije umetničko i tehničko izdanje ove predstave, saopštila je kancelarija Grada Beča u Beogradu.

Spektakl pod nazivom „A NEW DAY“ kombinuje najbolje klizačko umeće na svetu i dramatičnu i istovremeno nežnu priču, spektakularnu akrobatiku, šarenilo kostima sa svetski poznatim pesmama. „Omiljena predstava ovoga puta nadmašuje sve što je do sada viđeno“, izjavio je direktor bečke dvorane Mateus Celenka.

Kada je 1943. godine mala, ambiciozna hotelska predstava premijerno izvela „Holiday on Ice“ u Toledu (Ohajo) niko nije ni sanjao da će ta spektakularna predstava osvojiti svet. Od tada, brend je stekao svetsku reputaciju – koncept je jednostavan, ali oduševljava svetskim klizačkim sposobnostima, impresivnom scenografijom, maštovitim kostimima, vrhunskom scenskom tehnikom i muzikom koja mami.

„Holiday on Ice“ ima bogatu i uspešnu istoriju, saradnju sa dizajnerima kostima iz pariskog „Lidoa“, Milanske skale, sa Kristijanom Diorom, sa muzičarima poput Fila Kolinsa, Krisa de Burga – jer „samo najbolji od najboljih stvaraju Holiday on Ice“ već decenijama. Čak je i modni dizajner Rudolf Moshamer ekskluzivno kreirao dijamantsku haljinu za 60. rođendan „Holiday on Ice“. Klizači poput Marike Kilius, Katarine Vit, Tanje Ševčenko i dr. učestvovali su izvođenju predstave.

Do danas „Holiday on Ice“ je izvođena više od 60.000 puta širom sveta, na pet kontinenata, a posetilo je više od 330 miliona gledalaca.