Magazin Global Finance uručio nagrade najuspešnijim bankama u 2022.

Darko Popović na svečanosti uručenja nagrade Global Finance, u Vašingtonu 15. oktobra 2022.

Darko Popović na svečanosti uručenja nagrade Global Finance, u Vašingtonu 15. oktobra 2022.

U Vašintonu je 15. oktobra Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, članice Intesa Sanpaolo grupe, primio nagradu magazina Global Finance za najbolju banku u Srbiji u 2022. godini. Ceremonija je održana tokom godišnjeg, jesenjeg sastanka Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

„Čast nam je što nam je sedmi put zaredom ukazano prestižno priznanje magazina Global Finance za najbolju banku u Srbiji, posebno u godini u kojoj je na ukupni tržišni ambijent uticala globalna pandemija, kombinovana sa ekonomskim posledicama trenutne geopolitičke situacije. U takvim uslovima odvijala se konsolidacija lokalnog tržišta, u još konkurentnijem bankarskom okruženju. Zato ovu nagradu doživljavamo kao potvrdu da sistemski rad na jačanju sopstvenih kapaciteta, sa ciljem unapređenja korisničkog iskustva, kreiranjem omnichannel platforme, i posle 17 godina rada na tržištu, jednako dodaje vrednost kvalitetu života građana, kao i ukupnom ekonomskom razvoju“, izjavio je ovom prilikom Darko Popović.

Uredništvo časopisa, u saradnji sa analitičarima, stručnjacima i predstavnicima korporativnog sektora, odabralo je najuspešnije banke u 2022. godini u više od 150 zemalja i regiona sveta na osnovu analize brojnih kriterijuma poslovanja, od ukupne aktive i rasta aktive, do tržišnog udela i strateških partnerstava.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,37 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.

Magazin Global Finance, sa sedištem u Njujorku, od 1987. godine predstavlja važan izvor finansijskih informacija i analiza za čitaoce širom sveta.