U naš plan investiranja od 620 miliona evra za naredne četiri godine uključen je i šoping centar Delta Planet u Beogradu. To je jedan od projekata koji želimo da realizujemo. On je u fazi pripreme projekta i lokacije, a na njemu će se raditi nekoliko godina, izjavila je Angelina Nekić, potpredsednik, generalni direktor Delta Real Estate, odgovarajući na naše pitanje o tome da li ambiciozan plan investiranja Delta Holdinga u nekretnine obuhvata i Delta Planet, čija je izgradnja najavljivana već nekoliko godina.

Na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije 25. januara, predstavljeni su rezultati uspešnog poslovanja Delta Holdinga u 2022. godini i najavljeno nekoliko velikih projekata koji će biti realizovani do 2027. godine. Angelina Nekić je objasnila da će se Delta Land u Beogradu prostirati u Bulevaru Despota Stefana, od zgrade MUP-a do Pančevačkog mosta, a sadržaće stambeni deo, poslovni centar i trgovinske objekte.

„Delta Land je projekat na kojem ćemo raditi nekoliko godina. Ove godine započinjemo tzv. ’nultu fazu’ koja ima za cilj renoviranje dve istorijski važne zgrade u okviru prvog industrijskog centra izgrađenog s kraja 19. i početka 20. veka. To je, istovremeno, svojevrsni omaž građevincu, industrijalcu i gradonačelniku Beograda Milošu Savčiću koji je te zgrade i podigao“, objasnila je Angelina Nekić.

Još jedan značajan projekat je Delta Distrikt, koji će nići u bloku 20 (preko puta hotela Hajat).

„Delta Distrikt će imati 100.000 kvadrata i izuzetno je značajan za nas. Biće to prelepa arhitektura, nalaziće se hotel i dve poslovne zgrade i predstavljaće poslovni dragulj ovog dela grada“, istakla je Angelina Nekić, govoreći o projektima koji bi Delta Real Estate trebalo da realizuje do 2027. godine. (R.N)