Predsednik Generalija Andrea Sironi sastao se u Briselu sa Mejrid Mekginis, evropskom komesarkom za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i tržišta kapitala Unije

Predsednik Generalija Andrea Sironi sastao se u Briselu sa Mejrid Mekginis, evropskom komesarkom za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i tržišta kapitala EU

Sektor osiguranja može da igra ključnu ulogu u podsticanju zelenih i digitalnih investicija širom Evropske unije. Ovo je glavna poruka iz Brisela, sa sastanka predsednika Generalija Andree Sironija i Mejrid Mekginis, evropske komesarke za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i tržišta kapitala Unije. Sironi i Mekginis su takođe razmenili mišljenja o trenutnoj ekonomskoj situaciji u EU i uticaju povećanja cena energije na preduzeća širom evropskog kontinenta.

Kako ekonomija EU izlazi iz dvogodišnjih ograničenja zbog pandemije COVID-19 i ulazi u turbulentan ekonomski scenario, Sironi je istakao ključnu ulogu koju sektor osiguranja može igrati u zatvaranju praznina na polju zaštite i podsticanju inovativnih, održivih i otpornih poslovnih praksi. Generali je takođe pozdravio predstojeću reviziju direktive Solventnost II kao priliku da se iskoriste kapaciteti nekih od najvećih investitora u EU.

Sironi se u Briselu sastao i sa ambasadorom Italije u Belgiji Frančeskom Đenuardijem, stalnim predstavnikom Italije pri EU Pjetrom Benasijem i poslanicima Evropskog parlamenta, na događaju koji je organizovan zajedno sa Ambasadom Italije i Stalnim predstavništvom Italije u Briselu.

U maju 2021. godine, Generali je otvorio predstavništvo pri EU u Briselu kako bi se uključio u aktivnosti evropskih institucija i ojačao svoje aktivnosti u domenu javnih poslova. Grupa ima za cilj da na najbolji način predstavi svoje poslovne prioritete dok igra sve aktivniju ulogu korporativnog građanina kako bi doprinela održivoj budućnosti.

Andrea Sironi, predsednik Generalija, izjavio je: „Generali pozdravlja to što su Komisija i Savet prepoznali značajnu ulogu koju osiguravači mogu imati u ulaganju u realnu ekonomiju. U vreme pritiska i velike neizvesnosti za privredu, ovo će omogućiti pružanje podrške preduzećima bez odustajanja od ispunjavanja ciljeva Zelenog dogovora. Generali, zajedno sa sektorom osiguranja, želi da ponudi svoj doprinos debati o ključnim strateškim pitanjima za Evropsku uniju.”