Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa

Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa

Finansijski magazin Global Finance proglasio je Banca Intesa za „Najbolju banku u Srbiji“ u 2022. godini, saopšteno je 29. marta. Žiri međunarodnih ekonomskih stručnjaka i urednika časopisa odabrao je najuspešnije banke na osnovu analize brojnih kriterijuma poslovanja, od rasta aktive i inovativnosti proizvoda, do strateških partnerstava i razvoja poslovanja. Pored objektivnih kriterijuma, žiri se rukovodio i ocenama konsultanata, analitičara, kao i predstavnika bankarskog i korporativnog sektora.

„Veliko je zadovoljstvo primiti sedmo po redu priznanje za najbolju banku u Srbiji od strane eminentnog finansijskog magazina Global Finance, posebno u doba izazova uslovljenih pandemijom, globalnim geopolitičkim dešavanjima, ali i usred konsolidovanja tržišta i formiranja još konkurentnijeg bankarskog okruženja” izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Popović je naglasio da je ova nagradu istovremeno i potvrda da sistemski rad na jačanju sopstvenih kapaciteta, sa ciljem unapređenja korisničkog iskustva kreiranjem omnichannel platforme. Posle 17 godina rada na tržištu, to dodaje vrednost kvalitetu života građana, kao i ukupnom ekonomskom prosperitetu.

“Koristim priliku da se zahvalim i čestitam kolegama koji su u ovaj uspeh utkali svoju ekspertizu, znanje i istrajnost u savladavanju svih prepreka na putu ka ostvarenju zadatih ciljeva“, rekao je predsednik IO Banca Intesa.

Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe, zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema svim ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, klijentskoj bazi i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,37 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.