United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, u okviru koje u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova i Sport Klub, saopštila je 4. septembra da je imenovala Aleksandru Delvenakiotis za potpredsednicu United Grupe za korporativne poslove, koja je sa obavljanjem dužnosti počela od 1. septembra 2023. godine.

Aleksandra Delvenakiotis dolazi na mesto Dragice Pilipović Chaffey, koja je bila važan deo menadžmenta United Grupe od 2008. godine. Dragica Pilipović Chaffey je 2009. godine postala izvršna direktorka SBB kompanije, a od 2015. godine je potpredsednica Grupe za korporativne poslove. Dragica će nastaviti da doprinosi Grupi kao savetnica za javne poslove i predsednica Upravnog odbora SBB fondacije.

Aleksandra u United Grupu dolazi iz Adecco Grupe, gde je bila potpredsednica eksternih komunikacija i odnosa sa medijima. Više od 18 godina radi na pozicijama u sektorima za odnose s javnošću, odnose s medijima i korporativnim komunikacijama. Veći deo tog iskustva je stekla u sektorima medija i telekomunikacija, prethodno obavljajući dužnost direktorke Grupe za komunikacije i odnose s javnošću u Ringier Axel Springer Media AG i potpredsednice korporativnih komunikacija u kompaniji Sky (DACH).

“Oduševljeni smo što se Aleksandra pridružila našem timu. Njeno izuzetno iskustvo u komunikacijama na nivou uprave i strategije javnih poslova za globalne kompanije, biće od neprocenjive vrednosti za United Grupu dok nastavljamo da se širimo na novim tržištima Evropske unije. Aleksandra će imati ključnu ulogu u razvoju odnosa Grupe sa svim zainteresovanim stranama, kao i u odnosima s medijima dok radimo na konsolidovanju nedavnih akvizicija i jačamo vidljivost najbolje ponude digitalnih usluga United Grupe na svim tržištima”, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe i dodala:

„U ime cele United Grupe želim da iskoristim ovu priliku da se od srca zahvalim Dragici Pilipović Chaffey za sve što je učinila za našu kompaniju. Dragica se pridružila SBB-u iz EBRD-a i uz njihovu podršku pomogla da SBB postane regionalni tržišni lider na području digitalne televizije i širokopojasnih usluga koje su dostupne danas. Kao potpredsednica Grupe za korporativne poslove, bila je važan ambasador naše kompanije i imala je integralnu ulogu u donošenju strategijskih odluka kako se kompanija razvijala. Dragica će nastaviti i dalje da ima ključnu ulogu kao savetnica za javne poslove, ali će ujedno biti i podrška Aleksandri kada preuzme svoju novu funkciju.”

Aleksandra Delvenakiotis je magistrirala medijske i komunikacijske studije na Slobodnom univerzitetu u Berlinu (Freie Universität Berlin), a školovanje je nastavila na Humboldtovom Univerzitetu u Berlinu, Stanford Oversea Studies Center Berlin, gde je završila postdiplomski master iz evropskih studija i International Executive MBA, ESADE Business School. Delvenakiotis poseduje državljanstva Grčke, Nemačke i Švajcarske, navodi se u saopštenju United Grupe.