Kompanija koja 20 godina ponosno nosi ime Srpske kablovske mreže (Serbia broadband – SBB) obeležila je dve decenije uspešnog poslovanja i predstavila planove za budućnost.

Milija Zeković, CEO SBB: Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju

Milija Zeković, CEO SBB: Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju

U pozorištu Madlenianum u kome je otpočelo obeležavanje jubileja 20. maja, prisutni su mogli da na multimedijalnom performansu vide kako je kompanija, koja je počela sa radom u Kragujevcu, izrasla u najveću vodeću telekomunikacionu i medijsku kompaniju u Jugoistočnoj Evropi – United Grupu.

U godini značajnog jubileja kompanija SBB koja zvanično ima najbrži internet u zemlji, prema merenju renomirane kompanije Ookla®, podiže brzine interneta do 50%, a svim svojim korisnicima omogućiće pristup najvećoj i najbržoj mreži sa brzinama interneta do 1 Gbps, najavio je izvršni direktor SBB kompanije, Milija Zeković.

Do sada smo stvorili 19 GIGA gradova u Srbiji, a do kraja ove godine biće ih ukupno 35, što znači da će čitava mreža u zemlji biti digitalizovana. Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju. Naš sledeći cilj je izgradnja 10 GIGA optičke mreže, kada će super brzi internet učiniti da naši korisnici imaju pristup jednoj od najbržih mreža u Evropi.

Zeković je podsetio da je SBB sa EON platformom napravio revoluciju kada je reč o načinu na koji se gleda televizija u Srbiji. To je danas najpopularnija TV platforma na tržištu od 40 miliona ljudi.

Kao deo jubilarnog poklona za naše korisnike počinjemo projekat EONizacija, u okviru kojeg ćemo svim korisnicima omogućiti EON aplikaciju, dok će prvih 10.000 korisnika dobiti i EON Smart Box i EON Connect“, istakao je Zeković.

 SBB će u naredne tri godine investirati više od 240 miliona evra u dalji razvoj inovativnih servisa, usluga vrhunskog kvaliteta i izvanrednu korisničku podršku. Ukoliko se za to stvore uslovi kompanija će proširiti svoju ponudu na tržište mobilne telefonije omogućavajući građanima Srbije niže cene i bolje usluge.

Počeli smo sa pružanjem usluga u sedam gradova za 20 hiljada korisnika, a danas to činimo za 3 miliona građana. Bilo nas je osmoro, sada naš tim broji 1.800 ljudi. Veličinu i snagu kompanije SBB korisnici osećaju kada god uđu u svoj dom, uključe TV ili se povežu na internet. Zato nastavljamo da investiramo u najnaprednije tehnologije, u ljude i naše društvo”, rekao je Zeković.

 SBB već 20 godina menja način na koji ljudi u Srbiji komuniciraju, informišu se i rade, ulažući više od pola milijarde evra samo u poslednjih 10 godina u razvoj najmodernijih telekomunikacija.

Kompanija je izdvojila i devet miliona evra za dugoročne projekte SBB fondacije i pojedinačne donacije. SBB fondacija nastaviće da podržava zaštitu životne sredine, kao i da stipendira najbolje studente i učenike iz Srbije. Od osnivanja, fondacija pomaže i ugroženim porodicama i pojedinicima, kroz projekat „Jezgro“.

Iz kompanije SBB povodom značajnog jubileja najavljuju veliku nagradnu igru za sve korisnike sa izuzetno vrednim nagradama.

Stipendisti SBB fondacije: Najbolji učenici i studenti iz Srbije – stipendisti su SBB fondacije

Stipendisti SBB fondacije: Najbolji učenici i studenti iz Srbije – stipendisti su SBB fondacije