Sleva nadesno: Kristijan Ebner, Ambasador Austrije u Srbiji sa izvršnim direktorom kompanije PALFINGER, Andreasom Klauserom, i predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem. Autorska prava: PALFINGER

Sleva nadesno: Kristijan Ebner, Ambasador Austrije u Srbiji sa izvršnim direktorom kompanije PALFINGER, Andreasom Klauserom, i predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem (Foto: PALFINGER)

PALFINGER, svetski lider na tržištu kranova i sistema podizanja, održao je 12. septembra u Nišu ceremoniju postavljanja kamena temeljca svoje nove lokacije za proizvodnju u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sa investicijom od preko četiri milijarde dinara, austrijska kompanija jača svoju evropsku proizvodnu mrežu i do 2027. godine će otvoriti ukupno 375 radnih mesta, a proizvodnja će početi sredinom 2024. godine.

 Kako su radovi na izgradnji nove fabrike PALFINGER u Nišu već uveliko u toku, danas je upriličena ceremonija postavljanja kamena temeljca. Andreas Klauser (Andreas Klauser), izvršni direktor kompanije PALFINGER i Aleksander Susanek (Alexander Susanek), operativni direktor, na gradilištu su poželeli dobrodošlicu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i zvaničnicima Republike Srbije i Grada Niša, kako bi zvanično obeležili početak građevinskih radova. Proizvodnja će početi 2024. godine, a kada ovaj najsavremeniji kompleks bude završen 2027. godine, u regionu će biti otvoreno oko 375 novih radnih mesta. Niš će do tada imati vitalnu ulogu u evropskoj proizvodnoj mreži kompanije PALFINGER.

Sa novom lokacijom, svetski lider u pružanju inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja investira u Niš 35,5 miliona evra (više od četiri milijarde dinara). „Ova proizvodna lokacija izvanredna je po mnogo čemu“, izjavio je Andreas Klauser, izvršni direktor kompanije PALFINGER. „Ovom fabrikom, PALFINGER-ova mogućnost pružanja najboljih rešenja klijentima, značajno raste. Osim toga, ova fabrika u Nišu vidljiv je znak istinske evropske saradnje kao i ponovne industrijalizacije Evrope u kojoj Vlada Srbije aktivno učestvuje podržavajući izgradnju ove fabrike“, dodaje Klauser.

Srbija – sjajno mesto za razvoj industrije

Poslednjih godina u Niš je došao veliki broj proizvodnih kompanija iz Evropske unije, uključujući i Austriju. Uz ciljanu podršku Vlade Srbije stvaraju se povoljni uslovi za uspešno poslovanje.

„Zbog svoje kvalifikovane radne snage, strateške lokacije i ekonomske podrške razvoju, Niš je idealno mesto za proizvodno postrojenje kompanije PALFINGER. Ovu investiciju vidimo kao početak uspešnog dugoročnog partnerstva”, izjavio je Andreas Klauser.

Radno mesto koje ima budućnost

Uz Energogroup kao glavnog izvođača, PALFINGER se oslanja na stručnost afirmisane domaće kompanije koja je već uspešno realizovala nekoliko projekata međunarodnih kompanija. Nakon završetka prve građevinske faze 2024. godine, PALFINGER će u Nišu postepeno uspostaviti proizvodnju čeličnih komponenti i podsklopova za široku paletu proizvodnih linija, od dizalica za utovar do pristupnih platformi do 2027. godine. Do tada će PALFINGER obezbediti 375 sigurnih radnih mesta za iskusne zavarivače, operatere mašina, bravare, operatere skladišta, vozače viljuškara i administrativne službenike. „Raditi u PALFINGERU, više je od posla. PALFINGER pruža mnogo mogućnosti za sticanje više znanja i iskustva i sjajno je mesto za razvoj karijere“, navodi Klauser. „U Nišu nismo posvećeni samo proizvodnji, već i tome da ljudima pružimo obećavajuću i održivu budućnost.“ Proces zapošljavanja već je započet i biće ubrzan tokom 2024. godine, a u ponudi su poslovi koji imaju perspektivu i nude brojne pogodnosti kod uglednog i odgovornog poslodavca.