Bojan Vračević je imenovan za predsednika Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija d.o.o, jedne od vodećih lizing kompanija u našoj zemlji. Sa više od 20 godina iskustva u finansijskom sektoru, Bojan će na ovoj poziciji biti usmeren na unapređenje tržišta, implementiranje inovacija unutar OTP Leasinga i daljeg jačanja pozicije i još boljih rezultata OTP Grupe u Srbiji, navodi se u saopštenju za medije od 26. februara.

„OTP Leasing na domaćem tržištu posluje već devetnaest godina, a proteklih nekoliko godina je pozicioniran među sam vrh vodećih kompanija iz domena lizing usluga, što za mene čini izazov i veliko zadovoljstvo jer ću imati priliku da u takvom timu nastavim da postižem nove rezultate. Sa primarnim fokusom na ostvarivanje ciljeva klijenata, maksimalno ću se zalagati i da se kao kompanija okrenemo korisničkom iskustvu i zelenoj tranziciji. Posebno bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim OTP Grupi i OTP banci na ukazanom poverenju“, izjavio je Bojan Vračević.

Sa stečenim znanjem i diplomama Fakulteta političkih nauka i Fakulteta za internacionalni menadžment, Bojan je imao priliku da bude deo različitih timova koji su često bili internacionalni i sa različitim, raznovrsnim zadacima. Direktno je učestvovao u razvoju proizvoda i usluga, uspostavljanju novih organizacionih jedinica, ali i na restrukturiranju i optimizaciji postojećih. Sarađivao je sa različitim profilima klijenata, kao i sa međunarodnim finansijskim organizacijama. Najveći deo karijere je proveo fokusirajući se na poslovanje sa SME klijentima.

Bojan trenutno obavlja funkciju potpredsednika Asocijacije lizing kompanija Srbije, dugogodišnji je član Srpske asocijacije menadžera i predsednik je Sekcije za finansijski lizing u okviru Privredne komore Srbije.

U okviru OTP Grupe u Srbiji posluju OTP banka Srbija, OTP Leasing Srbija, OTP Services, koji pruža usluge dugoročnog zakupa kao i OTP Osiguranje. OTP Leasing Srbija je u 2023. godini imao ukupan plasman od 98.84 miliona evra finansirane vrednosti i time opravdao poziciju top tri najveće lizing kompanije sa tržišnim učešćem od 13,31% i 2545 zaključenih ugovora, navedeno je u saopštenju za medije.