(Foto: © 2023 Donauturm)

(Foto: © 2023 Donauturm)

Gosti čuvenog bečkog Dunavskog tornja sa panoramskim pogledom odnedavno imaju mogućnost da zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji kreiraju svoju ličnu fotografiju prema sopstvenim željama. Bilo uz pomoć fotografa ili na automatskim Photo-Points uređajima, posetioci mogu da naprave neograničen broj fotografija i eksperimentišu kombinujući slike i pozadinske motive. Pored odštampane fotografije visokog sjaja, slika se besplatno može dobiti putem e-maila ili QR-koda na mobilni telefon, saopštila je Kancelarija Grada Beča u Beogradu.

Kako to funkcioniše? Idite do Photo-Point uređaja i dozvolite da vas fotografišu. Na velikom ekranu odaberite željene fotografije i pozadinske motive. Stavite svoj izbor u korpu i odaberite broj primeraka. Jednostavno platite karticom ili mobilnim telefonom. Nakon toga dobićete svoje fotografije i putem e-maila ili QR-koda direktno na mobilni telefon.

Vidikovac Dunavskog tornja smešten je na 150 metara visine i pruža pogled na: Dunavsku kotlinu, Kalenberg i Kobencl, Bečku šumu, Bizamberg kao i u pravcu Hainburga. U uslovima dobre vidljivosti panoramski pogled se pruža i do udaljenosti od 80 kilometara. Interaktivni ekrani omogućavaju virtuelnu turu kroz čitav toranj na pet jezika. Takođe su jasno prikazane i znamenitosti grada i njegovog okruženja. Staklena unutrašnja terasa je otvorena tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Panoramski pogled pružaju i lokali na tornju: Turm Cafe i Turm restoran koji se rotira 360 stepeni.

Ovaj prepoznatljivi simbol grada (252 m) čiji je suvlasnik Bečki holding godišnje primi 420.000 posetilaca. Za goste je Dunavski toranj (Donauturm) otvoren od ponedeljka do nedelje od 10.00 fo 22.30 sati. Poslednja vožnja liftom je u 21.45 sati. Ulaznice koštaju 18 evra za odrasle, za starije osobe 14,40 evra, za decu 10,80 evra i malu decu 5,40 evra.