Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu vredna četiri miliona dinara, saopštila je kompanija NIS 24. jula.

Ovaj projekat realizovan je putem društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, koji je kompanija prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode“ sa ciljem da se pruži doprinos nacionalnom prioritetu – unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. Dom zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ dobio je savremeni ultrazvučni aparat koji će doprineti povećanom kvalitetu i preciznosti dijagnostike kod trudnica, ali i ostalih pacijenata, zatim značajno smanjiti liste čekanja i povećati broj pregleda za gotovo 50 odsto.

„Želim da se u ime opštine Srbobran i u ime svih građana naše opštine zahvalim kompaniji NIS na kontinuiranoj podršci. Dosadašnja saradnja bila je na veoma visokom nivou i izražavam nadu da ćemo i u narednom periodu nastaviti u tom pravcu i da ćemo ostvariti još mnogo projekata, koji će svakako doprineti kvalitetnijem i boljem životu svih građana u našoj lokalnoj zajednici“ rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Igor Korać, rukovodilac Sektora za geodetske poslove u NIS-u, istakao je da ovo 55. projekat koji je kompanija podržala u Srbobranu putem programa „Zajednici zajedno“. „Verujem da će se naša dobra saradnja nastaviti i u budućnosti, a mi ćemo biti tu da budemo dobar partner opštini Srbobran“ naveo je Korać, dok se direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastać“, dr Vlastimir Kladara, zahvalio se kompaniji NIS i istakao je da je za pacijente najvažnije da imaju pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Takođe, imajući u vidu da je sve veći broj parova u borbi za potomstvo, kompanija NIS je u želji da nam se rodi što više novih nada, opštini Srbobran pružila finansijsku podršku u iznosu od milion dinara u sprovođenju javnog poziva za podršku parovima u procesu vantelesne oplodnje. Konkurs za parove je još uvek otvoren,  a svi parovi više informacija i uputstvo za konkurisanje mogu pronaći u okviru javnog poziva na portalu opštine Srbobran, odnosno na linku: Javni poziv za dodelu sredstava za naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje u 2023. godini u opštini Srbobran – Opština Srbobran | Opština Srbobran