Ulazni deo kompleksa Naša Banja

Ulazni deo kompleksa Naša Banja

U Vrnjačkoj Banji je 17. oktobra  svečano otvoren Dom za odrasla i stara lica Naša Banja kao jedan od najkomfornijih objekata tog tipa u Srbiji i regionu. Ovaj moderan kompleks organizovan je po najvišim standardima, u kojem će više od 40 stručnjaka i profesionalaca,  brinuti o najstarijim sugrađanima i osobama kojima je potrebna posebna nega. Kako je saopšteno, Naša Banja korisnicima pruža izuzetan trajan ili privremeni smeštaj, vrhunsku medicinsku negu, a u sklopu velike bašte doma nalaze se staze za šetnju i bazen.

“Naša Banja pruža sve pogodnosti zdravog, sadržajnog i izuzetno ugodnog boravka koji prati standarde najkvalitetnijih ustanova tog tipa u najrazvijenijim evropskim zemljama. Izuzetno sam ponosan što će Vrnjačka Banja moći da ubuduće pruži uslugu svetskog nivoa – istakao je direktor Naše Banje Mirko Todorović.

Mirko Todorović

Mirko Todorović

Dr Ružica Todorović, jedan od lekara osnivača Naše Banje istakla je da Dom nudi čitav niz usluga, uključujući vrhunsku lekarsku  negu, raznovrsnu, zdravu i ukusnu hranu, socijalnu interakciju i sve ostale aktivnosti prilagođene starijim osobama.

„Pored redovnog smeštaja i nege, Naša Banja pruža i najkvalitetniji privremeni smeštaj za one koji prolaze napornu rehabilitaciju posle preloma ili moždanog udara.  Ovakvi privremeni boravci omogućavaju svu  potrebnu medicinsku negu i terapiju, uz konstantnu podršku i pažnju, kako bi se brže vratili svojoj punoj funkcionalnosti, navela je dr Todorović.

Nada Radović

Nada Radović

Zbrinjavanje starijih članova porodice u adekvatnim ustanovama nije laka odluka, ali ne podrazumeva da ih porodica prepusti nekom drugom, već da im se pruži najbolja moguća podrška da svoje zlatno doba provedu u druženju, uz brojne sadržaje i aktivnosti, adekvatnu i pažljivu brigu i negu, pravilno uzimanje medicinske terapije, a sve u cilju očuvanja kako fizičkih, tako i kognitivnih sposobnosti, naglasila je dr Nada Radović, jedan od osnivača Naše Banje.

“Zato je naša usluga koncipirana  u skladu sa vodećim svetskim standardima  i principima humanosti, uz ekskluzivan smeštaj, vrhunsku medicinsku negu, kao i kontinuiranu psihosocijalnu podršku tokom prijema, perioda adaptacije i kompletnog boravka – rekla je dr Nada Radović.

O korisnicima na najbolji način brine tim najboljih, stručnih medicinskih radnika i negovatelja sa višegodišnjim iskustvom u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, istakla je dr Nada Milovanović Ivančić, jedan od osnivača doma Naša Banja.

Nada Milovanović Ivančić

Nada Milovanović Ivančić

“Obezbeđena je 24-časovna medicinska briga i zaštita koja podrazumeva tim koji čine socijalni radnik, lekar, medicinske sestre, fizioterapeut, negovatelji, kao i medicinska sestra koja brine da korisnici dobiju propisanu terapiju i lekove u određeno vreme. O obrocima brinu nutricionista i glavna kuvarica, a za korisnike sa posebnim režimom ishrane pripremaju se specijalizovani obroci – objasnila je dr Nada Milovanović Ivančić.

Dom je svojim korisnicima  uvek na raspolaganju, omogućavajući im stalnu proveru zdravstvenih parametara i preventivne preglede. Dodatno, obezbeđuje i dolazak i konsultacije eminentnih lekara specijalista uz prethodni dogovor sa korisnicima i njihovim porodicama. Na značaj ovakvog objekta u okviru kompletne ponude značajne destinacije kao što je Vrnjačka Banja, ukazao je i Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, koji je prisustvovao svečanom otvaranju.

Boban Đurović

Boban Đurović

Naša Banja posebno ističe aktivnu starost kao koncept doma. Zato korisnicima pruža najbolju moguću podršku da svoje “zlatno doba” provedu u druženju, uz brojne sadržaje i aktivnosti i uz adekvatnu i pažljivu brigu i negu, poput gledanja filmova u bioskopskoj sali, šaha, slikanja, slušanja muzike. Tu su i druženja na otvorenom, a u sklopu prostrane bašte nalaze se bazen, letnjikovci, staze za šetanje i klupe za odmaranje. U okviru koncepta aktivne starosti organizuju se i  vežbanje u sali sa fizioterapeutom, posete banjskom lečilištu, izvorima lekovite vode i spa centrima, izleti do atraktivnih turističkih lokaliteta na području Vrnjačke Banje i odlasci na kulturno zabavne događaje.

Restoran u objektu Naša Banja

Restoran u objektu Naša Banja

Apartman u objektu Naša Banja

Apartman u objektu Naša Banja

Bazen u okviru objekta Naša Banja

Bazen u okviru objekta Naša Banja