Nastavlјajući da ulaže u ekološke projekte i dobrobit zajednice, kompanija NIS je u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ podržala izgradnju i uređenje Eko parka u Kanjiži u vrednosti od pet miliona dinara. Ovim projektom žitelјi opštine Kanjiža dobili su moderan ekološki park sa obnovlјenom vegetacijom, koji u svom sastavu ima i solarnu rasvetu, LED osvetlјenje, pametnu klupu i urbani mobilijar napravlјen od prirodnih i ekološki prihvatlјivih materijala. Ovaj multifunkcionalni ekološki kutak ubuduće će biti i deo turističke ponude opštine Kanjiža.

Svečanom otvaranju eko parka, 10. avgusta, prisustvovali su Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža, Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u u kompaniji NIS i Atila Šafranj, predstavnik Udruženja građana „LandART“ iz Kanjiže koje je nosilac ovog projekta, realizovanog u partnerstvu sa Informacionim centrom za razvoj Potiskog regiona, JP “Komunalac” Kanjiža, Brantner otpadna privreda d.o.o. i Opštinom Kanjiža.

„Jako nam je drago što radimo ovakve projekte sa NIS-om. Svake godine dobijemo oko 5 miliona dinara za podršku određenim inicijativama sa strane lokalne samouprave, ali i civilnih organizacija. Ovaj projekat je inicijativa tri strane – građana koji su rekli kako žele da on izgleda, kompanije NIS koja je donirala sredstva i lokalne samouprave koja je obezbedila dodatnih 10 miliona dinara“, izjavio je Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža.

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u NIS-u, izrazio je zadovolјstvo što kompanija u okviru programa „Zajednici zajedno“ podržava ovako lepe projekte u Kanjiži i u celoj zajednici.

„Nas jako raduje svaki put kada dođemo u Kanjižu i ovaj put se posebno radujemo da vidimo ovako lep eko park u samom gradu. Drago nam je što možemo da pomognemo projekte u ovoj opštini, a od 2009. godine pomogli smo 97 projekata u vrednosti od više od 71 milion dinara”, naveo je Borenović.

Atila Šafranj, predstavnik Udruženja „LandART“, zahvaalio se ovom prilikom kompaniji NIS i Opštini Kanjiža koji su pomogli realizaciju projekta.

„Udruženje građana „LandART“ imalo je priliku da po prvi put učestvuje u projektu ove razmere i jako smo ponosni što smo izabrani za tu važnu ulogu. Eko park je koncipiran tako da odgovara svim uzrastima – od najmlađih do osnovnih škola, srednjoškolaca i omladine. Tu mogu da se održavaju časovi, da se mladi druže, a najmlađi da se igraju“, rekao je Šafranj.

Nakon svečanog otvaranja, za decu je organizovan avanturistički program i eko-kviz, a za odrasle kutak zdravlјa sa predavanjem o zdravom načinu života i aktiv zona sa različitim treninzima.

U opštinu Kanjiža kompanija NIS je u okviru  programa „Zajednici zajedno“ do sada uložila više od 71 milion dinara, a realizovano je 97 projekata u cilјu unapređenja kvaliteta života građana i razvoja opštine. Tokom protekle godine, fokus programa „Zajednici zajedno“ bili su projekti iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, te je NIS ukupno izdvojio 107,5 miliona dinara i podržao realizaciju 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije.