Hotel InterContinental Ljubljana i Delta Holding kao vlasnik hotela uključili su se u akciju pomoći građanima Slovenije posle katastrofalnih poplava koje su pogodile zemlju početkom avgusta ove godine, saopštila je kompanija Delta Holding. Novčana i nenovčana pomoć koju upućuju Hotel InterContinental i Delta Holding vredna je ukupno 100.000 evra i biće upućena građanima koji su najteže pogođeni nepogodom da što pre obnove svoje domove.

„Pre tačno šest godina, u septembru 2016. godine hotel InterContinental postao je stanovnik Ljubljane. Od tada smo zajedno postigli mnoge uspehe, prošli i neke teške trenutke, zato smatramo svojom obavezom da podržimo one građane koji su sada u najtežoj situaciji. To je i izjava zahvalnosti našeg hotela i naše poslovne grupacije za dobrodošlicu na koju smo naišli u Ljubljani i Sloveniji“, rekao je Duško Božić, direktor hotela InterContinental Ljubljana.

„Srbija je 2014. godine pretrpela katastrofalne poplave i mi dobro znamo koliko je to teško za građane i za celu zemlju. Delta Holding je tada obnovio celu ulicu u Obrenovcu, renovirao kuće naših zaposlenih koje su stradale u nepogodi. Uputili smo ukupnu podršku u vrednosti od 860.000 evra. Danas kada je Slovenija u istoj situaciji imamo obavezu da pošaljemo pomoć, kao što smo to uvek radili i radićemo na prostorima na kojima poslujemo“, istakla je Tijana Koprivica, direktor za održivo poslovanje Delta Holdinga i upravnica Delta Fondacije.