• Tema ovogodišnjeg regionalnog takmičenja je „Tehnologija sa svrhom“.
  • Originalni radovi na ovu temu treba da budu objavljeni u period između aprila 2023. i aprila 2024. godine, a rok za podnošenje prijava je 5. april.
  • Takmičenje je otvoreno za sve novinare i kreatore digitalnog sadržaja u devet zemalja centralne i istočne Evrope.

Kompanija Siemens sa zadovoljstvom najavljuje Siemens Media Award 2024, novo regionalno takmičenje u devet zemalja centralne i istočne Evrope (Austrija, Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka, Slovenija i Srbija). Ovogodišnji konkurs nosi temu „Tehnologija sa svrhom“ i otvoren je za novinare štampanih, elektronskih i digitalnih medija kao i za kreatore sadržaja na društvenim mrežama, koji su u poslednjih 12 meseci pisali na pomenutu temu.

Siemens kroz ovo novinarsko takmičenje podstiče i nagrađuje medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok učesnicima konkursa pruža mogućnost da razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu. U ovogodišnjem takmičenju mogu učestvovati predstavnici medija i kreatori sadržaja na društvenim mrežama sa radovima na temu „Tehnologija sa svrhom“, koji su objavljeni u periodu između aprila prošle do aprila ove godine. Konkurs je otvoren za prijavu originalnih radova novinara štampanih medija, novinskih agencija, radija, TV i novinskih portala, kao i za blogere, jutjubere i druge kreatore sadržaja na društvenim medijima, pod istim uslovima.

Ove godine međunarodni žiri imaće zadatak da odabere pet najoriginalnijih radova koji će se direktno kvalifikovati u finalni deo takmičenja u Beču. Kompanija snosi troškove hotelskog smeštaja, gala događaja i ulaznice za „Concordia Ball“, poznati bečki bal za medijske profesionalce. Na gala događaju u Beču biće izabran pobednik Siemensovog medijskog takmičenja koga očekuje glavna nagrada – putovanje za dve osobe na Salzburški festival u Austriji.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare i kreatore sadržaja na društvenim mrežama da svoje originalne radove dostave na cc.rs@siemens.com. Rok za podnošenje prijava je 5. april ove godine.

Dodatne informacije o Siemens CEE Media Award 2024 dostupne su na: https://www.siemens.com/at/en/company/fairs-events/media-award-2024.html