Kompanija NIS dobila je sertifikat „Poslodavac partner“ koji konsultantska kuća SELECTIO dodelјuje organizacijama koje dostižu najviše standarde kvaliteta u oblasti upravlјanja lјudskim resursima. Uručenju priznanja prethodio je dvomesečni proces sertifikacije, odnosno nezavisnog ocenjivanja razvijenosti praksi upravlјanja zaposlenima u svim najvažnijim HR oblastima – strategiji upravlјanja lјudskim resursima, brendu poslodavca, regrutaciji i selekciji, usavršavanju i razvoju, kompenzacijama i nagrađivanju, korporativnoj kulturi i posvećenosti zaposlenih. Iako je dobijanje sertifikata veliko priznanje za NIS i napore koje kompanija čini u oblasti upravlјanja lјudskim resursima, od značaja za kompaniju su i konkretni saveti dobijeni od konsultanta koji će biti primenjeni kroz nove strateške inicijative kada je reč o upravlјanju zaposlenima. Sertifikat, koji se dodelјuje kroz partnerstvo organizacije HR XCEL sa SELECTIO grupom, predstavnicima NIS-a je uručen u Poslovnom centru kompanije u Beogradu.

Sertifikat „Poslodavac partner“ je prestižno priznanje koje se dodelјuje od 2005. godine.  Postupak sertifikacije do sada je prošlo više od 150 organizacija sa 10 različitih evropskih tržišta. Kako bi stekle ovaj status, kompanije prolaze nezavisno ocenjivanje praksi u oblasti upravlјanja lјudskim resursima.

Kompanija NIS je već godinama među vodećim domaćim poslodavcima, pa je i ove godine proglašena za najpoželјnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošlјavanje Poslovi.Infostud.

NIS u kontinuitetu ulaže značajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na privlačenje mladih, kao i na unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih. Samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehničkih obuka na kojima je učestvovalo više od 5.200 polaznika. Dugoročni cilј NIS-a je da poveća posvećenost svojih zaposlenih i unapredi prakse iz oblasti lјudskih resursa, koje će zaposlenima pružiti najbolјe moguće iskustvo u radu.

Prateći potrebe i očekivanja zaposlenih, kao i globalne trendove najbolјih poslodavaca u svetu, NIS je usvojio savremene fleksibilne modele rada. Ovi modeli pružaju zaposlenima mogućnost rada od kuće, postepenog povratka sa porodilјskog odsustva na posao, priliku da sakuplјaju i iskoriste prekovremene radne sate u okviru „banke sati”, kao i da rade u takozvanim „co-working” kancelarijama poslodavca u svom mestu stanovanja, u slučaju da se njihovo radno mesto nalazi u drugom gradu.